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  1. 武蔵丘短期大学紀要 ISSN 2759-095X (Online), ISSN 1341-3120 (Print)
  2. 8巻

栄養士養成校の学生の献立作成について : 第3報

https://musashigaoka.repo.nii.ac.jp/records/211
https://musashigaoka.repo.nii.ac.jp/records/211
753c6eda-b161-463a-b275-704995ecb833
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004180599.pdf KJ00004180599.pdf (401.4 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-11-04
タイトル
言語 ja
タイトル
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 献立作成
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養士養成校
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 meal planning
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 training junior college for dietitian
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10530096
著者 小河原, 佳子

× 小河原, 佳子

ja 小河原, 佳子

ja-Kana コガワラ, ヨシコ


Search repository
倉田, 澄子

× 倉田, 澄子

ja 倉田, 澄子

ja-Kana クラタ, スミコ


Search repository
記事種別(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 原著論文
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The results of the analysis carried out with the meal planning made by the students were as follows : 1) About 20% of the menus which were planned by 81 students of the junior college were the traditional and typical Japanese meal planning which were consisted of 4 items, staple food, main dish, sub dish, and soup. On the other hand, some students planned menus consisted of only two items, for instance, without staple food and main dish. 2) As for the staple food, more than half of the students selected the meal planning with cooked polished rice. On the other hand, students mostly selected bread as staple food for breakfast, while they selected equally polished rice and arranged cooked rice for lunch. 3) Students tended to select cooked meat, egg, fish and shellfish containing dishes, as main dish, and not to select dishes with soybean and soybean products. For breakfast, they mostly selected cooked egg dishes, and cooked meat, fish or shellfish dishes for dinner. Generally speaking, they frequently selected baked fish, fried egg, and scrambled egg as main dish. 4) For sub dish, most students selected salads. The majority of the students selected carrots, tomatoes, spinach, cucumbers, and onions for salad vegetables.
書誌情報 ja : 武蔵丘短期大学紀要

巻 8, p. 29-33, 発行日 2000-03-31
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内容記述タイプ Other
内容記述 5
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00004180599
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Ver.1 2023-05-15 11:52:55.148793
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